24 januari 2023

Bijeenkomst: In gesprek over Zorgadministratief Functioneel Beheer Organiseren – Slimme Zorg Estafette

Geschreven door: Care Effect

Ook dit jaar staat de maand februari in het teken van de Slimme Zorg Estafette (SZE). Tijdens de SZE staat innovatie in de gehele gezondheidszorg centraal en wordt kennis tussen verschillende organisaties gedeeld. Care Effect levert graag een bijdrage. Op donderdag 23 februari organiseren wij een sessie waarin verschillende perspectieven rondom het organiseren van Zorgadministratief Functioneel Beheer een podium krijgen.

Voor het juist, tijdig en volledig registreren is het van groot belang dat registratieprocessen in het EPD optimaal zijn ingericht, én bij veranderingen in wet- en regelgeving op tijd worden aangepast. Hoewel dit onderwerp voor íeder ziekenhuis belangrijk is, zien wij in de praktijk dat afstemming tussen afdelingen Zorg administratie en ICT - met de bijbehorende verdeling van taken en verantwoordelijkheden - per organisatie een andere vorm heeft;

Waar organisatie A een EPD (applicatie)coördinator op de Zorgadministratie in dienst heeft, zoekt organisatie B naarstig naar Functioneel Beheerders met kennis binnen de DBC-systematiek. Elders heeft afdeling ICT al voldoende kennis van het registratieproces én zijn DBC adviseurs inmiddels dusdanig thuis in de achterkant van het EPD, waardoor men gericht inrichtingsverzoeken kan doorzetten. Vaker blijft het organiseren van zorgadministratief functioneel beheer nog een uitdaging waarbij ruimte voor verbetering en optimalisatie aanwezig is.

Tijdens de bijeenkomst op donderdag 23 februari tussen 15:00 - 17:00 delen wij samen met vertegenwoordigers vanuit EPIC en HiX ziekenhuizen ervaringen, waarbij uitdagingen en verschillen in werkwijzen centraal staan.

Heb je interesse in deelname aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen. Wil je graag een specifiek vraagstuk inbrengen? Laat dit dan in het bericht tekstvak hieronder weten. We hopen je donderdag 23 februari te zien! 

Ja
Nee

* Deze velden zijn verplicht.

< Naar het overzicht

Menu