3 november 2017

Domeinleiding en werkgroepbegeleiding bij implementatie Máxima Medisch Centrum

Geschreven door: Carolien Schutgens-Herraets

Op 3 november heeft Máxima Medisch Centrum (MMC) HiX van leverancier ChipSoft in gebruik genomen. Onder leiding van Suzanne van Bommel (D&A Medical Group) en Merijn Mulders (Máxima Medisch Centrum) als programmamanagement, is het ziekenhuis van een maatwerk zorginformatiesysteem (EZIS) overgestapt naar de standaard content van HiX. De consultants van Care Effect hebben ondersteund op de weg er naartoe.

Care Effect in de rol van domeinleiding en werkgroepbegeleiding
Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft ervoor gekozen om voor het Domein Samenwerken & Organisatie een consultant van Care Effect in te zetten in de rol van Domeinleider Aanleveringen & Autorisaties. De primaire verantwoordelijkheid binnen dit domein was gericht op het aansturen en coördineren van de werkgroepen en het bewaken van de functionele samenhang. Daarnaast hebben consultants van Care Effect ondersteund in de rol van werkgroepbegeleider binnen de domeinen Medische dossiers en Zorglogistiek.

De consultants waren een schakel tussen de leverancier ChipSoft en de werkgroepleden van het ziekenhuis. De consultants begeleidden en adviseerden de werkgroepen bij het maken van keuzes omtrent de inrichting van HiX. Ten slotte was Care Effect betrokken bij het opleidingstraject en de Go Live periode, waarbij consultants ondersteund hebben in het ontwikkelen van lesmateriaal, het geven van trainingen en floor-support.

"Care Effect kenmerkt zich door enthousiaste en betrokken, veelal jonge medewerkers met een drang om zich te bewijzen in de dynamische zorgsector. Als programmamanagement hebben wij een goede zet gedaan om met Care Effect in zee te gaan. De samenwerking was constructief en inzet van medewerkers, t.b.v. domeinleiding, werkgroepbegeleiding en opleidingen, heeft een positieve bijdrage gehad op het welslagen van het programma.’’
- Merijn Mulders en Suzanne van Bommel, Máxima Medisch Centrum

 

Care Effect en HiX-implementaties
Care Effect is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot volwaardige kennispartner op het gebied van HiX-implementaties. Care Effect heeft expertise op het gebied van zorgadministratie. Echter, een goed ingericht systeem is hier onlosmakelijk aan verbonden. Dit heeft geleid tot uitbreiding van onze expertise naar HiX-implementaties. Gestart in het begeleiden van het opleidingstraject binnen ziekenhuizen in de functie van projectleider tot trainer, heeft Care Effect de dienstverlening uitgebreid met de rollen van domeinleiders en werkgroepbegeleiders. De combinatie van kennis en ervaring op het gebied van HiX-implementaties en zorgadministratie binnen ziekenhuizen maakt onze dienstverlening uniek.

< Naar het overzicht

Menu