17 januari 2023

Webinar: Anders werken door middel van Robotic Process Automation - Slimme Zorg Estafette

Geschreven door: Lieke Martens

Ook dit jaar staan februari en maart in het teken van de Slimme Zorg Estafette (SZE). Tijdens de SZE staat innovatie in de gehele gezondheidszorg centraal en wordt kennis tussen verschillende organisaties gedeeld. Care Effect draagt hier graag een steentje aan bij. Daarom organiseren we op donderdag 2 maart een webinar over anders werken door middel van Robotic Process Automation (RPA). 

De druk op de zorg wordt steeds groter waardoor meer gekeken wordt naar innovatieve oplossingen om deze druk te verminderen. Een groot deel van de werkzaamheden binnen een zorginstelling bevat administratieve handelingen. Veel van deze werkzaamheden zijn repetitief van aard en worden als onplezierig ervaren. Naast dat het veel tijd vergt, zijn deze repetitieve werkzaamheden ook foutgevoelig. In een tijd waarin digitalisering een grote rol speelt, moet dat anders kunnen. Vooral nu, in een periode waarin veel achterstanden zijn ontstaan, zijn timemanagement, efficiency en de inzet van medewerkers belangrijker dan ooit. 

Robotic Process Automation (RPA) doet langzamerhand zijn intrede in de gezondheidzorg. RPA is het automatiseren van repetitieve handelingen door middel van software. Met behulp van RPA kunnen menselijke handelingen met de muis en het toetsenbord worden nagebootst. Waar veel e-health innovaties de zorg aan de voorkant optimaliseren, wordt met RPA juist de focus gelegd op optimalisatie van processen aan de achterkant.  

Op donderdag 2 maart zal de webinar via Microsoft Teams plaatsvinden van 11:30 tot 12:00 uur. Care Effect RPA Consultant Lieke Martens zal deze webinar verzorgen. Lieke heeft zich gespecialiseerd in het bouwen, testen en implementeren van softwarerobots. Ze zal een introductie geven in RPA en een stappenplan en tips presenteren om hier direct zelf mee aan de slag te gaan.  

Heb je interesse in deelname aan deze webinar? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen. Wil je graag een specifiek vraagstuk bespreken? Laat dit dan in het bericht tekstvak hieronder weten. We hopen je donderdag 2 maart te zien!  

Ja
Nee

* Deze velden zijn verplicht.

< Naar het overzicht

Menu