23 februari 2021

BeterDichtbij: eenvoudig en veilig in gesprek met patiënten

Geschreven door: Iris Sweere, Marjolein Wetzels

In tijden waar fysieke ontmoetingen tot het minimum beperkt worden, is er een enorme groei in behoefte aan online communicatietools. BeterDichtbij is daar één van. Deze online communicatietool wordt gebruikt om zorgverlener en patiënt direct in contact te laten staan. De tool maakt het mogelijk eenvoudig en veilig berichten naar elkaar te sturen, foto’s of uitslagen uit te wisselen en de patiënt te beeldbellen.

Een tijd geleden organiseerden wij een digitale brainstorm over de integratie van e-health applicaties. Hierbij werd al snel duidelijk dat het gebruik van een eenvoudige tool een must is voor een succesvolle e-health implementatie. De ambitie van BeterDichtbij is om de zorg voor zorgverlener én patiënt makkelijker te maken; eenvoud staat dan ook voorop. Patiënten gebruiken een app en de zorgverlener werkt binnen een beveiligd webplatform, zoveel mogelijk gekoppeld aan de eigen systemen. De implementatie van een nieuwe applicatie kan een tijdrovende klus zijn, voldoende ondersteuning is belangrijk.

Denkt u er ook aan om BeterDichtbij te implementeren binnen uw organisatie? Wij kunnen u daarbij helpen door onze best practices toe te passen om BeterDichtbij snel en gedegen in uw organisatie te implementeren.

Concreet kunnen wij het volgende voor u betekenen tijdens de implementatie van BeterDichtbij:

  • Het verzorgen van demonstraties en instructiesessies aan zorgverleners
  • Het optimaal integreren van BeterDichtbij in de huidige werkprocessen samen met de vakgroepen
  • Het afstemmen met afdeling ICT voor een juiste integratie met uw IT systemen
  • Het verzorgen van communicatiematerialen voor zowel binnen het ziekenhuis als richting patiënten, in samenwerking met de afdeling Communicatie
  • Het begeleiden van zorgverleners bij de livegang en eerste beeldbelgesprekken, en evaluatie achteraf

Onze vakkundige consultants fungeren, vanuit een coördinerende rol, als spin in het web tussen de diverse afdelingen, vakgroepen en BeterDichtbij zelf. Wij werken volgens een duidelijke planning en doelstelling. Onze focus ligt op het veranderende gedrag van de zorgverlener. Wij helpen u draagvlak te creëren en weten medewerkers te enthousiasmeren. Onze ervaringen op het gebied van digivaardigheid en floor support nemen wij mee voor een optimale ondersteuning van uw medewerkers.

BeterDichtbij is geïnitieerd door 28 regionale ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en is toepasbaar op alle ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Inmiddels is BeterDichtbij in gebruik bij 34 ziekenhuizen in Nederland. 

Wilt u ook graag met BeterDichtbij aan de slag, of bent u al begonnen en kunt u extra hulp gebruiken bij de implementatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 600 1100 of stuur een mail naar [email protected].

< Naar het overzicht

Menu